Scholenfusie en nieuwbouw in De Heeg

Gepubliceerd op 27 maart 2017 om 19:46

71
shares

Delen
Tweet
LinkedIn
Na jaren van overleg, onderhandelingen en een (in 2015) afgeketste fusie van drie naburige basisscholen gaat de kogel nu dan eindelijk door de kerk

Na jaren van overleg, onderhandelingen en een (in 2015) afgeketste fusie van drie naburige basisscholen gaat de kogel nu dan eindelijk door de kerk. De Heeg, een van de grootste stadswijken van Maastricht, krijgt een nieuw schoolcomplex inclusief eigen kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.
 

De nieuwbouw vergt een investering van naar schatting vijf miljoen euro en verrijst aan de Borghaag, op de plek waar nu nog het leegstaande complex van basisschool De Schans staat. Laatstgenoemde school is vorig jaar uit de wijk vertrokken en opgegaan in kindcentrum De Vlinderboom in de aanpalende wijk Heer.

400 leerlingen
Het nieuwe, multifunctionele gebouw in De Heeg wordt in de loop van 2018 of 2019 opgeleverd, zo bevestigt bestuursvoorzitter Peter Groos van regionale scholenkoepel Kom Leren. In het nieuwe kindcentrum, met plek voor ruim 400 leerlingen, smelten de beide bestaande (openbare) basisscholen in De Heeg samen: De Kring en De Perroen. Beide opereren onder de vlag van Kom Leren.

De exploitatie van de circa 70 kinderopvangplaatsen komt in handen van MIK, zo bevestigde directeur Ghislaine Fonteijn donderdagavond.         

Meer achtergronden over het nieuwe schoolcomplex in De Limburger van vrijdag

 


 »