Wie wat Waar Waarom

Deze  rubriek is om verenigingen in  het zonnetje  te zetten voor  wat ze  doen.

Demirci Gym de Heeg Maastricht

Waar het nieuws geen aandacht aan besteed besteden wij als  Buurtnetwerk Like de heeg  wel degelijk aandacht.

Zo zijn  recent nog  diverse kickboksers in de  prijzen  gevallen , sommigen van hen wonen zelfs  in de Heeg.

Dit zijn de  Toppers van Demirci Gym: Nina Coorens 13 jaar woont in Maastricht De Heeg 2016 euro pees kampioen 47 kg 2017 Europees Kampioen 47 kg 2017 weer Europees Kampioen 49 kg 2017 Nederlands kampioen 2017 wereldkampioen 2018 2x Europees Kampioen 2018 Wereld kampioen 49 kg kickboksen K1.

Wendy Broux B klasse 2x Europees Kampioen 2 x wereld Kampioen 2016 2017 2018 Woont in Maastricht

Sascha Frijns 10 jaar 2017 Europees kampioen 32 kg woont in Maastricht De Heeg

Hamza Zakinini 18 jaar 1x Europees Kampioen 2017 nu 2018 Wereldkampioen B klasse

Angelo Doevedans 2017 Wereld kampioen 70 kg

Toppers allemaal  van harte gefeliciteerd

Kinderboerderij de Heeg

Met alle ups en downs mogen we zeggen dat de kinderboerderij bruist.
En dat mag ook wel blijkt na de regelmatige activiteiten die ze organiseren.
Helmi Franssen beheerster van de kinderboerderij lacht er enorm bij.
Tijdens ons gesprek is ze vergezeld door de Voorzitter Rob Noordhoek
En haar echtgenoot Ger, tevens leidinggevende op de kinderboerderij.

De kinderboerderij aan Maastrichterweg is druk bezocht en zijn de vrijwilligers
Elke dag druk in de weer om de dieren in de watten te leggen.
Want ben nu eerlijk de dieren in de kinderboerderij worden echt in de watten gelegd.
Zowel door Helmi zelf dan wel door de vrijwilligers.
Onze kinderboerderij is opgericht op 12 oktober 1988 en wij zijn sinds 1991 gevestigd op onze huidige locatie. De kinderboerderij is 6 hectare groot en een perfecte plek voor kinderen en volwassenen om eens van de natuur te genieten en te ontspannen.
De kinderboerderij wordt gesteund met een subsidie van de gemeente Maastricht en een aantal sponsoren. De subsidie van de gemeente Maastricht en onze sponsoren zijn echter ontoereikend om ons huishoudboekje sluitend te krijgen. Kinderboerderij De Heeg is voor een groot deel van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers. Bestuur en onze vrijwilligers zijn trots op deze prachtige en belangrijke voorziening en willen hem graag nog vele jaren in stand te houden.

 

Waarom dat is na het lezen wel over duidelijk geworden deze mensen houden heel veel van dieren. Dit zijn hun kinderen vooral als je ziet hoe Helmi en haar vrijwilligers met de dieren omgaan.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen die samen met ons, al het werk op de boerderij voor elkaar willen krijgen. Ook mensen die tijdelijk geen baan hebben zijn bij ons welkom en daar mogelijk zullen we hen ook ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook mensen die om diverse redenen niet meer of zeer moeilijk de weg naar een vaste baan kunnen vinden, kunnen bij ons een zinvolle invulling van hun vrije tijd vinden die ook echt belangrijk is voor henzelf en de maatschappij.

 

 

Denk hierbij aan:
• Het voeren van de dieren en het open houden van de boerderij;
• Het uitmesten en schoonhouden van hokken/stallen/boerderij en de omgeving;
• Onderhoud en klusjes;
• Het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen.

Maastrichterweg 2B, 6228 XT Maastricht
Tel.: 043-737 00 09
GSM: 0625 448 968
E-mail: beheerster@hotmail.com
Web: www.kinderboerderijdeheeg.nl
Openingsuren:
Maandag – vrijdag 09:00 - 17:00
Za/zo/feestdagen 09:00 - 17:00

Monique Kolvers

Wie:
Monique Kolvers vouwt al sinds haar 8e jaar.
Sinds 1988 mag ze zich docent noemen na haar opleiding origami sociëteit Nederland (Osn)

Wat:
Sindsdien geeft Monique origami les aan kinderen en volwassen. Ze is begonnen in Amsterdam.
Monique: “In 1991 ben ik verhuisd naar Maastricht (de Heeg) en heb ik de lessen hier voortgezet met een hoop plezier, want het vouwen doe ik echt met heel veel plezier.
In 2015 vroeg Rob van het Heegeneerke mij of ik dit ook in het Heegeneerke wilde komen doen. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, natuurlijk wilde ik dat! Zo is het Origami-café in de Heeg ontstaan.
Origami is gewoon vouwen met papier en je kan er hele leuke dingen van maken zoals nu vandaag de tulp die we gaan vouwen.”

Waar:
Met veel plezier is Monique 1 x per maand op zaterdag van 10:30 tot 12:00 uur te vinden in het Heegeneerke. Hier zit een groepje gezellig met elkaar te vouwen. We hebben al hele leuke dingen gevouwen, zoals een carnavalsmasker, 3d-bal, kubussen, bloemen en nog veel meer!

Mensen die het leuk vinden kunnen zich aanmelden bij Rob van het Heegeneerke.

Monique: "Probeer het gewoon eens je hoeft er echt niet voor geleerd te hebben, iedereen kan vouwen met papier. we vragen wel een kleine bijdrage in de kosten voor het papier (€ 2,50). hetgeen wat je maakt is natuurlijk van jou en neem je mee naar huis.”

Waarom:
“Dat is heel simpel, omdat ik gevraagd ben en voornamelijk om de buurtbewoners een plezier te doen. Door de mogelijkheden die ik heb kan ik bijdragen aan de saamhorigheid in onze buurt.
Je staat er echt versteld van wat je van een plat stukje papier kunt vouwen en dat zonder toevoeging van lijm of plakband of wat dan ook.”
Wie weet tot ziens in het Heegeneerke !


Groetjes Monique Korvers

veur diech vaan miech

Wie zijn wij?
We zijn een groep die zich inzetten voor de mensen die het minder goed hebben in onze samenleving om wat voor reden dan ook.

Wat doen we?
We proberen mensen te helpen die net dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit kan zijn door middel van kleding of voedsel pakketten.
Waar?

Op facebook zijn we te vinden onder de naam "Veur Diech Vaan Us Allemaol"
Waarom doen we dit?

Wij hebben het vroeger zelf ook niet al te makkelijk gehad en dat gaf ons nu de reden om iets te doen voor deze mensen .”En”, zeggen Peter Welters en Sophie Welters: “ Het doet je zo goed dat je mensen kunt helpen die het nodig hebben.”
In de loop van ons gesprek merk je ook al snel dat ze best al het nodige hebben mee gemaakt. Als voorbeeld haalt Sophie aan:” Soms was een voedsel pakket totaal niet op z’n plaats en dan kon ik me wel voor m’n kop slaan. Hier hebben we dus wel van geleerd en moeten we zorgvuldig selecteren en bewijzen hebben voordat iemand in aanmerking komt.”
Hoe doen ze dit?

Mensen brengen spullen en kleding die in perfecte staat zijn en wij geven deze door voor bijvoorbeeld een pot groente. En zo stellen wij de voedsel pakketten samen.
Peter en Sophie geven aan dat ze dit buiten hun baan met liefde doen.

 

Het was erg leuk om met deze mensen te praten hierover. En laten we eerlijk zijn het is toch geweldig om zo deze doelgroep te kunnen helpen!

 

Wij zijn te vinden op facebook: Veur Diech Vaan Us allemaol